YILMAZ ARARAT, ULUSAL SATRANÇ HAKEMİ OLDU

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Ulusal Satranç Hakemi Yılmaz Ararat, Malatya 2. Uluslar Arası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nda ulusal hakem olarak görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. 
2006 yılında satranç hakemliğine aday olarak başladığını git gide yükselme kaydettiğini ifade eden Ararat, “2006 yılında aday hakemi olarak başladım. Öncesinde resmi olarak turnuvalara katılmadım ama müsabakalara katılıyordum. 2006 yılında aday hakemi olunca kendimi geliştirmek istedim. Gidebileceğim en son noktaya kadar gitmek istedim. Birçok turnuva yönettim. İl hakemi oldum. Gelişim seminerlerine katıldım. 2006 yılında il hakemi olunca durmak istemedim. Ülkemizin değişik yerlerinde yapılan seminerlere ve kurslara katıldım. Sonucuna ulusal hakem olmaya hak kazandım" dedi.
"İLKİNDE İL HAKEMİ, İKİNCİSİNDE ULUSAL HAKEM OLARAK GÖREV YAPTIM"
1. Uluslar Arası Altın Kayısı satranç turnuvasında İl hakemi olarak görev yaptığını fakat 2. Uluslar Arası Altın Kayısı satranç turnuvasında Ulusal Hakem olarak görev yaptığını kaydeden Ararat, “2013 yılında 1.Altın Kayısı satranç turnuvasında İl hakemi olarak görev yaptım. Bu turnuva sonunda Milli hakem normu aldım. Ulusal hakemliğe terfi ettim. Malatya’da düzenlenen 2.Altın Kayısı satranç turnuvasında Ulusal Hakem olarak görev yaptım. 1 yıldır yapılan tüm satranç organizasyonlarında ulusal hakem olarak katıldım. Şuanda da ulusal hakem olarak devam ediyorum" şeklinde konuştu.
Ararat, Malatya'da satrancın şaha kalktığını dile getirerek, şunları söyledi: "Malatya’da düzenlenen Altın Kayısı Turnuvalarıyla satranç şaha kalktı. Malatya’da çok büyük bir fark yarattı. Hakem olarak bize çok büyük destekler oldu. İlerlememize ve kendimizi geliştirmemize çok büyük katkısı oldu. 1.Altın Kayısı Satranç turnuvasını çok büyük sıkıntılar üzerine organize ettik. Büyük bir tecrübe oldu. 2.Altın Kayısı satranç turnuvasında daha bilinçli düzenledik. Daha fazla ülke ve illerin katılımını sağlamaya çalıştık. Çalışmalarımızı tamamladık. İl dışından gelen yabancı arkadaşlarımızı ücretsiz olarak konakladık ve misafir ettik. İlk organizasyona göre ikinci organizasyon çok güzel oldu. Üçüncüsü ise daha güzel olacak inşallah."

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam