YURT DIŞI LİSE DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Yurt Dışı Lise Değişim Programı çerçevesinde, Malatya’dan yurt dışına, yurt dışından ise Malatya’ya misafir öğrenci uygulamasına başlandığı bildirildi. 
TED Malatya Koleji tarafından yapılan açıklamada, “Lise Öğrencilerimize Yurt Dışında Eğitimin Kapılarını Açıyoruz. Yurt Dışı Lise Değişim Programı çerçevesinde, 15-18 yaş grubundaki lise öğrencileri 6 hafta ile 1 yıllık süreler arasında, farklı bir ülkede özenle seçilmiş bir ev sahibi aile yanında kalır ve gittikleri ülkenin eğitim standartları ve sistemi çerçevesinde seviyelerine uygun bir eğitim kurumunda öğrenimlerine devam ederler” denildi.
Sunumu gerçekleştiren Doç. Dr. Hamdi Özcan, değişim programlarında aile yanı konaklamanın Uluslararası Temel Standartlar uyarınca esas olduğunu, aile yanı konaklamanın öğrencinin ülkeye uyumunu ve dil becerisini geliştirmesini kolaylaştırdığını, ayrıca güvenlik ve takip açısından avantaj sağladığını belirterek programın amaçlarından bahsetti.
En temel amaçların arasında gençlerin girişimcilik ruhlarını teşvik etmek; bilgi, beceri ve yeterlilik kazanmalarında yardımcı olmak ve Ortak Avrupa kültürünün çeşitliliğinin, ortak mirasının ve temel değerlerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Özcan, bu bağlamda okulda eğitimlerine devam eden Brezilya'dan misafirler Lohanne ve Arjantin'den Daniel ülkelerine döndüklerinde ise Türk kültürünün bir temsilcisi olacaklarını bildirdiklerini belirtti.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam