YURT DIŞINA GİDECEKLER AŞILANMAYA BAŞLADI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Yurt dışına gidecek vatandaşların aşılanmaya başladığı bildirildi. 
Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,
“Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, yurtdışına gidecek vatandaşlarımızın sağlığını korumak, yurtdışından ülkemize hastalık girişini önlemek için uluslararası öneme haiz halk sağlığı riski olan ülkelere giden vatandaşlarımıza seyahat sağlığı hizmeti vermek üzere Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yetkilendirilmiş ve seyahat sağlığı hizmeti verilen 32 ilden biri haline gelmiştir.
Yurtdışına çıkacak vatandaşlarımızın gideceği ülkeye göre seyahat tarihinden özellikle de aşı yapılması gerekiyorsa bağışıklık kazanılması için 4-6 hafta önceden Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalık Kontrol Programları Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Seyahat Sağlığı Merkezimize başvurarak bilgi alması uygun olacaktır. Şayet seyahatinize 10 günden daha az bir süre kalmış olsa dahi, gideceğiniz ülkeye yönelik seyahat sağlığı hizmeti almak için vatandaşlarımızın mesai saatleri içerisinde yetkili Seyahat Sağlığı Merkezimize randevu alarak başvurmaları önemle duyurulur” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam