ZABITADAN RAMAZAN DENETİMİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Gıdaların sağlıklı şekilde tüketiciye ulaşması için ekmek fırınları, lokantalar, pasta ve tatlı üretim imalathaneleri sıkı takibe alındı. 
Ramazan ayı nedeniyle, Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri, öncelikli gıda mamulleri alanında faaliyet gösteren iş yerlerini sıkı takibe aldı.Yapılan denetimlerin Ramazan ayı boyunca aralıksız süreceğini dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,"Vatandaşların huzurlu, sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun alışveriş yapmaları amacıyla zabıta ekiplerimiz denetimlerini aralıksız Ramazan ayı boyunca devam ettirecektir.Gıda üretim yasasına uygun hareket etmeyen iş yerleri ve imalathanelere de uyarılarda bulunulduğunu" açıkladı.
Zabıta ekiplerinin Ramazan ayı boyunca denetimlerin devam edeceğini vurgulayan Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan,"Denetimlerimizi esnafımızı sor durumda bırakmak için değil,evine yiyecek götüren vatandaşların hijyenik koşullarda üretilmiş gıdaları rahatlıkla tüketebilmeleri için yapıyoruz. İnsan sağlığı bizim için her şeyden önde gelmektedir"şeklinde konuştu.
Zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde halk sağlığı açısından büyük önem arz eden iş yerlerinin genel temizlik,sağlık kurallarına uygunluk,üretim alanları kontrolü,personelin kişisel bakım ve iş elbiselerinin uygunluğunu denetliyor.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam