ZİRAİ DON OLAYI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya Kayısı Diyarı Toplum Dayanışma Derneği Başkanı Sevda Kök, “Üreticilerin kredi borçlarının ertelenmesi bir yana çiftçilerimize dekar başına maddi destek verilmesini arzuluyoruz” dedi. 
Dernek binasında, dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, zirai don ile başta kayısı olmak üzere diğer meyvelerin de zarar görmesi konusuna temas eden Kayısı Diyarı toplum Dayanışma Derneği Başkanı Sevda Kök, “Bilindiği üzere 30 Mart’ta Malatya geneli kayısılarımızın ve tüm meyve çeşitlerimizin büyük zarara uğraması tüm Malatya’yı ve bizleri büyük ölçüde üzmüştür fakat Malatya henüz afet kapsamına alınmamıştır.
Malatyalıların gönlünde büyük bir yer edinmiş olan Sayın Başbakanımız ümit ediyoruz ki Malatyalılar da Sayın Başbakanımızın gönlünde bir yer edinmişlerdir. Buna istinaden bu döneme özel bir hassasiyet gösterilmelidir düşüncesindeyiz. Yani kredi borçlarının ertelenmesi bir yana çiftçilerimize dekar başına maddi destek verilmesini arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.
“Bilindiği üzere bu konu üzerine milletvekillerimiz konuştu. Bilim Adamlarımız konuştu. Hatta Bakanlar kuruluna sunuldu. Meyvede ve tarımdaki afet meclise taşındı umuyoruz ki olumlu sonuçlanır ve çiftçilerimiz rahat bir nefes alır artık bir kentin çiftçisi açsa o kentin halkı da esnafı da açtır bu nedenle acilen çiftçimize el uzatılmalıdır diyoruz. Ayrıca esnaf odalarımız ve tüm odalarımızın da özellikle bu konuda birlik ve beraberlik içinde istişarelerde bulunarak ortak akıl noktasında da tüm sivil toplum kuruluşlarıyla da iç içe olmaya davet ediyoruz bu konu hem derneğimiz için hem de tüm Malatyalı çiftçilerimiz için önem arz etmektedir” diyen Kök, daha sonra özetle şunları söyledi:
“Kayısı Diyarı Toplum Dayanışma derneği olarak ta bu konun yakın takipçisi olacağımızı belirtiyoruz ilgilileri birlik olmaya davet ediyoruz. Birlikten kuvvet doğar ata sözümüzle de kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket etmekte fayda vardır diyoruz .”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam