Kura çekimi Eylül’de olacak

Malaya Valisi Seddar Yavuz, Eylül ayında 3 bin civarında kura çekimiyle depremzedelere evlerinin teslim edileceğini aktaran Yavuz, yılsonuna kadarda 10 bin konutun daha vatandaşlara teslim edileceği bilgisini verdi

Kura çekimi Eylül’de olacak
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da çekilen iki kurayla 7 bin 881 konut teslim edilirken üçüncü kura çekim tarihi için eylül ayı işaret edildi. 

Malatya’da şubat ayında çekilen kurada 6 bin 181, mart ayında çekilen kurada ise 1700 çok katlı ve köy evi hak sahibi depremzedelere teslim edildi.

Kentte iki ayda iki aylık süreçte şu ana kadar yapımı tamamlanan 7 bin 881 kalıcı konut ve köy evi, depremzedelere teslim edildi. İkizce’nin yanı sıra ilçelerde konut yapımları sürüyor. 

İki ayda 7 bin 881 kalıcı konut ve köy evinin kurasının çekildiği Malatya’da nisan, mayıs, haziran, temmuz aylarında kura çekimi yapılmazken ağustos ayı içerisinde kura çekiminin yapılabileceği açıklanmıştı. 

Ağustos ayı içerisinde de kura çekimi gerçekleştirilmezken, Malatya Valisi Seddar Yavuz, eylül ayı için net konuştu. Eylül ayında 3 bin civarında kura çekimiyle depremzedelere evlerinin teslim edileceğini aktaran Yavuz, yılsonuna kadarda 10 bin konutun daha vatandaşlara teslim edileceği bilgisini verdi.

Kırsal alanda köy evleriyle ilgili bütün ihalelerin yapıldığını kaydeden Yavuz, bazı alanlarda mahalli anlaşmazlıklar nedeniyle işe başlanılamayan alanların olduğunu ve yıl içerisinde 7 bin kırsal konutu teslim etmeyi planladıklarını belirtti.

 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam