Malatya’da tahliyeler nasıl yapılacak?

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, “Tahliye edilecek vatandaşların yerleşecekleri yerlerin ayarlanması sağlanacak, sonra tahliyeler gerçekleştirilecek, ardından yıkımlar yapılarak nihayetinde de yer teslimleriyle birlikte inşaatlar başlamış olacak” dedi.

Malatya’da tahliyeler nasıl yapılacak?
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Milletvekili Babacan, Malatya Valisi Seddar Yavuz’u ziyaret ederek, kentte yapılan çalışmalar ve tahliye süreçleriyle ilgili detaylı bir görüşme gerçekleştirdi. 

Milletvekili Abdurrahman Babacan, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “Barınma konteyner kentleri, esnaf konteyner çarşıları; buralardaki son durum ve önümüzdeki sürecin planlanması ile ilgili valimizle bir görüşme yaptık. Evvelden belirtmiştik, şimdi konteyner kentlerde yoğun bir tarama süreci başladı. Buralardaki son durum tespit ediliyor. Kurada evi çıktığı halde konteynerleri boşaltmayan vatandaşların en kısa sürede boşaltmaları için tebligatlar yapılıyor. Yine depremin ilk zamanlarında konteyner kentlere yerleşip bugün evi az hasarlı yahut hasarsız olan insanların buraları boşaltmaları sağlanıyor; yerine ise kiracılar ve ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere bu konteynerlere insanların yerleştirilme süreci planlanıyor. Esnaf konteynerleri başlığında ise buralardaki verimsizliklerin giderilmesi ve Malatya halkının esnaf konteyner çarşılarına rağbetinin artırılmasının sağlanması için çalışma yapılıyor” ifadelerine yer verdi. 

Rezerv alanların tahliye süreci ve buralardaki planlamalara ilişkinde bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Babacan, “Rezerv alanlarda süreç bilindiği gibi hızlı bir şekilde ilerliyor. Çok sayıda alanın ihalesi yapıldı, Ağustos sonu itibariyle de neredeyse bütün rezerv alanların ihale süreçleri tamamlanmış olacak. Buna ilişkin ise bakanlığımız, büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle birlikte valiliğimizin koordinasyonunda izlenecek yol şu şekilde; önce tahliye edilecek vatandaşların yerleşecekleri yerlerin ayarlanması sağlanacak, sonra tahliyeler gerçekleştirilecek, ardından yıkımlar yapılarak nihayetinde de yer teslimleriyle birlikte inşaatlar başlamış olacak. Şimdiye kadar inşaatları başlayan yerlerde süreç böyle gelişti, bundan sonra da diğer yerler için hızlı bir şekilde aynı yolu takip edeceğiz” diye konuştu. 

Milletvekili Babacan, sorunların daha hızlı çözülmesi için çalıştıklarını ifade ederek, “Şehrimizdeki bürokrasinin işleyişine dair kurum kurum detaylı görüştük. Bazı kurumlarda aksayan yerler var. Buralara ilişkin Sayın Valimiz ile görüştük; kendileri çok net, biz de bu konuda tam destek vermeyi sürdüreceğiz. Ta ki bürokrasimiz, vatandaşın tüm taleplerine ciddiyetle cevap versin ve sorunlar daha etkin ve hızlı çözülsün” dedi. 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam