Malatya'nın beklediği gün geldi

Malatya'da yapımı tamamlanan 3 bin 173 çok katlı ve kırsal köy konutu, AFAD tarafından gerçekleştirilecek kura çekimiyle depremzede hak sahiplerine teslim edilecek.

Malatya'nın beklediği gün geldi
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da depremzedelerin merakla beklediği üçüncü kura çekiminin yarın saat 11.00’de AFAD Başkanlık Merkez Yerleşkesinde yapılacağı duyuruldu. 

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem afetleri nedeniyle 7269 Sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ailelere teslim edilmek üzere Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde teslim aşamasına gelen yaklaşık 25 bin konutun noter kurası çekilecek. Yapılacak kura çekim işlemi 12 Eylül Perşembe Günü Saat 11:00'de AFAD Başkanlık Merkez yerleşkesinde İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Münir Karaloğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Sayın Ömer Bulut katılımıyla yapılacaktır” denildi. 

AFAD Başkanlık Merkez yerleşkesinde gerçekleştirilecek ve AFAD’ın sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak kura çekimi kapsamında Malatya’da da 3 bin 173 konut hak sahiplerine teslim edilecek. 

Malatya merkez ve ilçelerde kırsal bölgelerde teslim edilecek olan konut sayıları şöyle:

Akçadağ: 691

Arapgir: 165

Battalgazi: 681

Doğanşehir: 998

Kuluncak: 161

Yazıhan: 85

Yeşilyurt: 284

Darende: 108

 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam