Tebligatlar gidiyor, konteynerler boşaltılacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin büyük yıkım yaşattığı Malatya’da, depremzedelerin yaşanması için 75 konteyner kent kuruldu. 119 bin 472 kişinin yaşadığı konteynerlerden TOKİ’den konut çıkanların 383’ünün tahliyesini gerçekleştirildi.

Tebligatlar gidiyor, konteynerler boşaltılacak
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da deprem konutu çıkan ya da az hasarlı ve hasarsız evi olduğu halde konteynerlerde yaşayan vatandaşların tahliyesi için bir tarama çalışması yapılırken, tespiti yapılanların konteynerleri boşaltmaları ve evlerine geçmeleri için tebligat gönderildi. 

Konteyner kentlerde yapılan taramalar sonucunda TOKİ’den kura sonucu ev çıkan, az ya da hasarsız evleri bulunan vatandaşların konteynerleri boşaltmaları için tebligat gönderildi. Kısa süre içerisinde konutların teslim edilmesiyle birlikte konteyner kentlerin tasfiye edilmesi planlanıyor. 

Malatya Valisi Seddar Yavuz, “Süratle kalıcı konutları teslim edip, konteyner kentleri tasfiye etmek istiyoruz. Geçmiş tecrübelerime de dayanarak söylemek istiyorum; konutunu teslim ettiğimiz vatandaşımızı konteynerden çıkaracağız. Az hasarlı evi olan vatandaşımızın konteynerde oturmasının bir mantığı yok. Çıkartacağız ki konteyner kentleri belirli periyotlarla tasfiye edeceğiz” dedi.

Vali Yavuz, “Tebligatları yaptık ve sözleşmelerin bir kısmının imzalanmasını sağladık. Kalıcı konut kendisine teslim edildiği halde konteynerde kalmaya devam eden vatandaşlarımıza da tebligatlarını yaptık. Teslim ettiğimiz konutlara yerleşmeleri konusunda inisiyatif aldık. Şu ana kadar 350 vatandaşımız bu çalışma vesilesiyle kalıcı konutuna yerleşti. Hasarlı ya da az hasarlı evi bulunup, konteynerde yaşayan kardeşlerimizin de kendi konutlarına geçmesi konusunda çalışmalarımız hızla devam ediyor” bilgisini verdi. 

Şu ana kadar 383 kişinin tahliyesinin sağlandığı konteyner kentlerde, belirli periyotlarla tahliyelerin devam edeceği bildirildi. 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam